Jongeren

Je bent jong en je wilt wat! Wie kent die kreet niet?

Maar wat willen jongeren dan? Actie, bij de groep horen, serieus genomen worden, inspraak, een eigen plek… In onze gemeente is er ook voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar aandacht, tijd en ruimte.
Jongeren

Jeugddiensten

Vijf keer per jaar, op de laatste zondag van de maanden januari, maart, mei, september en november, is de zondagochtenddienst een jeugddienst.

Georganiseerd door en voor jongeren om hen een podium te geven en in de jongeren te investeren. Hiermee kunnen zij de gemeente dienen met hun talenten en diensten beleven met praatjes die er voor hen toe doen.
De boodschap wordt toegankelijk gebracht, ondersteund door creatieve expressie en omgeven met hedendaagse aanbidding. Een jeugddienst is in het bijzonder voor jongeren, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom!

Wil je weten wanneer de eerstvolgende jeugddienst plaatsvindt, kijk dan in onze agenda.
Jongeren

Jongerenclubs

De jongeren in onze gemeente komen bijeen in drie verschillende clubs:

  • Teens on Friday (TOF) (12-14 jaar)
  • Jeugd (15-18 jaar)
  • Clubje (18-25 jaar)

Iedere club heeft regelmatig een eigen avond in de Julianakerk of gezellig bij iemand thuis. Op het programma staan vaak inhoudelijke onderwerpen, in de vorm van studies, discussies en persoonlijke kringgesprekken. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning, actie en gezelligheid.

De jongerenclubs worden gekenmerkt door diversiteit. Iedereen staat anders in het geloof: de één is heel enthousiast voor God, de ander twijfelt of Hij wel bestaat. Iedereen kan juist ook door deze verschillen van elkaar leren. Ook jongeren van buiten de gemeente zijn welkom op de clubs.
Jongeren

Relatieactiviteiten

In de modebladen en op tv is het hebben of juist ontbreken van een relatie vaak een hot topic. Hoe vind je de ware Jacob? Hoe word je gelukkig met je partner? Ook in onze gemeente is er aandacht voor dit belangrijke thema. Daarom worden er van tijd tot tijd voor jonge stellen relatieactiviteiten georganiseerd, bijv. thema-avonden, relatieweekenden. Het doel van deze activiteiten is om de stellen te ondersteunen in de ontwikkeling van een gezonde relatie.

 

Comments are closed.