Alpha Cursus

Fun, Faith, Food & Friendship.

Alpha is dé kans om samen in gesprek te gaan over het leven en het christelijk geloof. Het is de plek waar iedereen welkom is en waar alle verhalen samenkomen.

Evangelie Gemeente Soest wil graag een wegwijzer zijn bij dit soort vragen. Daarom organiseren wij regelmatig een Alpha-cursus, met mensen van binnen en buiten de kerkelijke gemeente. Deze cursus bestaat uit een aantal inleidingen (ongeveer 10 avonden en halverwege een weekend) waarin je kennismaakt met het christelijk geloof.

Een aantal onderwerpen die worden behandeld, zijn:

  • Christelijk geloof: saai, onwaar, achterhaald?
  • Wie is Jezus?
  • Hoe maak ik het beste van mijn leven?

Elke avond begint met een gezamenlijke warme maaltijd. Deze maaltijden zijn bedoeld om elkaar op een ongedwongen manier beter te leren kennen. Daarna volgt er een inleiding (uit de Alpha Film serie) en wordt er in kleine groepjes verder gepraat. Je kunt tijdens zo’n groepsgesprek al je vragen stellen; geen enkele vraag is dom of raar!

In een ongedwongen en open sfeer ontdek je zelf, samen met andere belangstellenden, wat het betekent om christen te zijn. Tijdens deze avonden krijg je meer uitgelegd over zaken als geloven en de bijbel, maar er is ook volop ruimte voor onderlinge gesprekken.

Als EGS vinden we het belangrijk dat deelnemers een fijne tijd met elkaar hebben en ontdekken hoe waardevol het is om in een veilige omgeving met elkaar het leven te delen. De cursus is daarom gratis. Je mag een vrijwillige bijdrage doen als je dat wilt; je belangrijkste bijdrage is jouw aanwezigheid!

Alpha is begonnen in Engeland en inmiddels wordt Alpha in meer dan honderd landen en talen gegeven. De cursus wordt op allerlei plaatsen gegeven; in kerken, op de werkplek, aan jongeren, sudenten, vluchtelingen, senioren en zelfs in gevangenissen.

  • Wil je dus meer weten over het christelijk geloof, of
  • Ben je nog niet zo lang christen, of
  • Kom je voor het eerst in een kerk, of
  • Wil je je kennis van het christelijk geloof opfrissen…

… dan ben je van harte welkom! We willen met een volgende cursus starten in september 2024. Begin het avontuur van je leven en geef je op! Dat kan door het contact formulier in te vullen, of via alpha-cursus.nl. Deze laatste als plaats en dag bekend zijn.

Meer informatie is ook te vinden op de website alpha-cursus.nl

Vragen?

Voor vragen over het geloof kun je altijd bij ons terecht: op zondag rond de samenkomst, of via info@evangeliegemeentesoest.nl!