Alpha-cursus

Iedereen gelooft wel in iets. Elk mens heeft een houvast nodig. Maar waar vinden we die? Als er iets is, wat of wie is dat dan?

De Evangelie Gemeente Soest wil graag een wegwijzer zijn bij dit soort vragen. Daarom organiseren wij regelmatig de zogenaamde Alpha-cursus, wij doen dat sinds een jaar samen met de Christen Gemeente. Deze cursus bestaat uit een aantal inleidingen waarin je kennismaakt met het christelijk geloof.

Een aantal onderwerpen die worden behandeld, zijn:

  • Christelijk geloof: saai, onwaar, achterhaald?
  • Wie is Jezus?
  • Hoe maak ik het beste van mijn leven?

In een ongedwongen en open sfeer ontdek je zelf, samen met andere belangstellenden, wat het betekent om christen te zijn. Tijdens deze avonden krijg je duidelijke informatie over zaken als geloven en de bijbel, maar er is ook volop ruimte voor onderlinge gesprekken.

De cursus duurt twaalf donderdagavonden en een weekend. Elke avond begint met een gezamenlijke warme maaltijd. Deze maaltijden zijn bedoeld om elkaar op een ongedwongen manier beter te leren kennen. Daarna volgt er een inleiding op dvd en wordt er in kleine groepjes verder gepraat. Je kunt tijdens zo’n groepsgesprek al je vragen stellen; geen enkele vraag is dom of raar!

De cursus is gratis. Je mag een vrijwillige bijdrage doen voor de maaltijden als je dat wilt, er wordt low-budget gekookt dus deze hoeft zeker niet hoog te zijn! De koks krijgen van ons namelijk de opdracht te koken voor max 3 euro p.p. per maaltijd. Ook voor het weekend worden de kosten zo laag mogelijk gehouden (ca 35 euro p.p.), dit mag bijgedragen worden naar eigen wensen. Niets is verplicht, dus laat deze vrijwillige bijdragen nooit een belemmering zijn om mee te doen!

  • Wilt je dus meer weten over het christelijk geloof, of
  • Ben je nog niet zo lang christen, of
  • Kom je voor het eerst in een kerk, of
  • Wil je je kennis van het christelijk geloof opfrissen…
… dan ben je van harte welkom!

Meer informatie is ook te vinden op de website alpha-cursus.nl

In 2019 start de Alpha cursus op donderdag 24 januari. Het Alpha weekend staat gepland op 9 en 10 maart.

We houden je op de hoogte via deze website en de Alpha Cursus Soest facebook-pagina.
Voor vragen over het geloof kan je altijd bij ons terecht: op zondag rond de dienst, via email, of via facebook. Welkom!

Gebruik het onderstaande contactformulier als je een vraag wilt stellen over onze Alpha-cursus. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Heb je interesse in de Alpha-cursus en ben je tussen de 14 en 21 jaar? Kijk dan ook eens op de Youth Alpha Soest pagina!

 

Comments are closed.